Our Legacy, någon?

Någon annan som ser likheten med dessa mockaskor från Hiroshi Tsubouchi och Our Legacys Brogue Blue? Okej, "ser likheten", de ser nästan likadana ut.Hiroshi Tsubouchi - Från SelectismOur Legacy

Har inte varit med i klädsvängen i alltför många år men är mockabrogues i andra färger än i brunt ett nytt påhitt? Verkar hursomhelst vara populärt, inte bara i västvärlden utan även i Asien.
Jag får erkänna att jag till en början inte trodde att japanerna hade en sådan bra klädstil men nu, vid ytterliggare efterforskning måste jag säga att de nog är ett av de bäst klädda folken i världen. Man har framförallt sett många välklädda asiater på The Sartorialist som såklart ofta får agera inspirationskälla till bloggen.

Vit oxford efterlyses

Jag vet, ett ganska fattigt och tråkigt inlägg, men jag måste få tag på en vit oxfordskjorta till ett bra och överkomligt pris. Har letat i Sthlm som en dåre men inte funnit någon som är i en respektabel prisklass.
Så nu vänder jag mig till er, förmodligen bland Sveriges mest stilsäkra modebloggare, för att tipsa mig om var man kan finna något så egentligen enkelt som en vit oxford under 1000-lappen, gärna mindre än så.- J.Crew

Our Legacy SS/10 Footwear Preview

Kul att Our Legacy redan nu ger oss en förhandstitt på en liten del av kollektionen som under nästa vår och sommar komma skall.
Av skorna att döma verkar den bli mer upputsad än den som presenterades för AW/09 där deras oxfordskor redan kommer med en befintlig sliten patina, något jag gillar.Our Legacy Footwear SS/10

Kanske lite för putsat? Eller?

En liten snapshot

Här kommer en liten snapshot från dagens klädsel. Det var aningen för varmt med kavajen men den fick ändå åka på och av med visst mellanrum.
Kom idag hem från skärgården med några vänner, därav ingen uppdatering. Uppdatering med outfits ska även den snart dra igång.


Ofodrad kavaj - Boomerang
Skjorta - Cottonfield
Virkad slips - 2nd hand
Finnigt ungdomsansikte - Jag

Midsommar, REA & glasögon

Mycket har hänt under den gångna helgen. Midsommaren har avverkats i gott sällskap i form av både släkt, god mat och en ihärdig sol. Årets första dopp i 13 grader och härligt lantarbete har också utförts, något som förgyller vardagen.

Under dagen har man hastat runt på Stockholmsrean, något som, för min del, egentligen inte var något att hänga i granen då jag är lite småkräsen av mig när det gäller storlekar.
Det är förresten en av de negativa aspekterna med att vara normalbyggd - för att hitta en passande storlek, S-M, får man kriga som bara attan.

Dagen slutade hursomhelst äntligen med en ofodrad kavaj från Boomerang, nedsatt 30%, som jag pyntade 1600:- för. Det var det enda exemplaret i min storlek de hade kvar så jag slog till direkt, hade inte direkt någon is i magen för tillfället.


Ofodrad kavaj från Boomerang, knappar ska så småningom bytas till sköldpaddsmönstrade diton.Bågar från Pomberger

Även de glasögon jag för någon vecka sedan beställde inkom under dagen till optikern vilket självklart gladde stort. Helt enkelt ett par höjdardagar.

Outfit - Midsommar

Jag vet, visst är den anspråkslös? Men jag är en ganska anspråkslös och enkel man så den passar utmärkt. Att den också, enligt mig, bara osar sommar, gör inte saken värre. Jo jag vet, min maskering är inte fullt så snygg och jag får även be om ursäkt för det ostädade rummet.Skjorta - Boomerang
Marinblå chinos - Whyzeck
Derbyskor - Primastrada

Sommarstil

Såhär vill jag se ut i sommar. Bara man tar bort den lite, enligt mig, opassande slipsen så har vi där min stil i ett nötskal. Det enda som faktiskt fattas just nu är ju då den ofodrade kavajen som man ingenstans verkar kunna få tag på för en human summa.Boomerang


Hejhopp.

Cutler and Gross

Inne på Our Legacys butik har man i veckorna tagit in ett par bågar från Cutler and Gross vilket får ses som ett gott initiativ när man ser dessa vackra skapelser. Priserna ligger på allt från 2500-2900:-.
Något jag tycker är kul är när ett märke tar in andra märken än sitt eget, i sin egen butik dessutom.

Bilder från Personal Shopper NY - Cafe.se

Förövrigt var jag igår hos optikern och beställde ett par Pomberger till min alltmer försämrade syn. Lite blandade känslor över det men jag blev inte så ledsen när jag fick se vilka bågar som nalkades.

Outfit - I skärgården

Imorgon ska jag bege mig till skärgården med några vänner vilket kommer att betyder grilla, bada, åka båt, fiske och massor med Pripps Blå på bryggan.
Inget är så rofyllt som att åka till landet med ett par vänner och bara lata sig ordentligt. Det finns nästan inget annat jag uppskattar mer.
Den här outfiten är tillägnad en lite varmare dag på sjön, förmodligen helt omöjlig imorgon med tanke på den rådande väderleken. Hursomhelst är det meningen att skjortärmarna ska rullas upp en aning med tröjan på och shortsen kan även de rullas upp.
Tröjan från Opening Ceremony agerar bas och bara osar skärgården vilket gör den till ett givet val. Att den sedan ligger på rea på deras hemsida gör inte saken värre. Resten av plaggen, och tillhörande Pripps Blå får ses som självklara i sammanhang som dessa.Tröja - Opening Ceremony
Shorts - J.Crew
Solglasögon - Ray Ban Clubmaster
Skjorta - J.Crew
Seglarskor - Sebago

Ett litet stämningsskapande klipp:

http://www.youtube.com/watch?v=v2--34D2iM4

En promenad på piren

Jag har alltid dragits till det marina och skärgården. Det infinner sig en underbar känsla av att vara ute på båten och känna havsluften fylla lungorna. Nu är inte den här outfiten som gjord för skärgården men i alla fall så nära som på piren.
   Den där dagdrömmaren som längtansfullt blickar ut över havet en kväll med måsarna skrik ovanför sig, nyss färdig med sitt dagsverke.
När jag för första gången såg kavajen blev jag genast smått besatt av den. Jag gillar verkligen dess solblekta och slitna utstrålning, vilket bidrar till att den fick hänga med här.
Skorna kunde gärna ha varit ett par seglarskor men jag tycker att dess "slitna" patina ger ett intryck av avslappnad elegans. Med lite saltstänk på helt enkelt.
   De korallröda byxorna får ge outfiten den uppfriskande färg den behöver, men det bästa med utstyrslar som t.ex denna är att man lika gärna skulle kunna ha ett par beigea chinos till.Ofodrad kavaj - Charles Tyrwhitt
Skjorta - Charles Tyrwhitt
Chinos - Ralph Lauren
Skor - Our Legacy
Bälte - Ralph Lauren

Fair Isle

När jag tänker på Fair Isle-tröjan associerar jag omedelbart till skogen och skogshuggare. En tröja man drar på sig när man har kommit hem till timmerstugan, sitter med en varm kopp choklad framför öppna spisen och värmer sig. Något jag även förknippar med den är jakt, tänk Fair Isle-tröjan med en quiltad grön Liddesdalejacka, mörkgröna manchesterbyxor och kanske ett par stövlar.

Ralph Lauren

Fair Isle är egentligen en stickarteknik som man använder för att skapa dess karakteristiska mönster. Traditionsenligt använder man fem olika färger i tröjan med runt två färger i varje "rad". Nuförtiden har dock uttrycket Fair Isle missbrukats en aning och många applicerar det på tröjor som inte alls har någon koppling med tröjan i fråga.
Tröjan är namngiven av en liten ö, Fair Isle, som ligger mellan Orkney- och Shetlandöarna i norra Skottland och är, enligt mig, en tröja var man bör ha i sin garderob.Hackett A/W09 - bild tagen från SelectismJ.Crew


Jag får avsluta med att ursäkta för den dåliga uppdateringen. Jag har legat sjuk i ett par dagar och har helt enkelt haft fullt upp med att lata mig, så jag hoppas att ni har överseende.

En regnig dag

Vädret i Stockholm är för tillfället lite halvtrist, med en stor del moln och en överhängande risk till regn varje morgon. Därför tillägnar jag vädret en outfit som utgår just från denna väderlek.
   Som bas har jag valt den gedigna Mac-coaten från Our Legacy vilken egentligen skulle ha varit den med vaxad yta men det fick bli denna då jag tycker att den gör sitt jobb minst lika bra!
   Det bästa med detta plagget är att man kan utgå från det och kombinera i alla oändlighet. Just nu är det bara en tillfällighet att det blev så många plagg från Our Legacy men jag skyller på att jag gillar märket mycket. Får även passa på att tillägga att bloggen inte har någon som helst anknytning till märket i fråga utan det lyckades bara bli lite likt.
Den cremefärgade tröjan är farligt nära färgen på chinosen men jag tror att det vara är något som uppfattas på skärmen och ser nog annorlunda ut i verkligheten.

Jag är även svag för kombinationen marinblå jacka av valfritt slag och beigea chinos. Det kan liksom inte bli fel. Ni kommer att få se mycket sånt här på bloggen.
Nu i efterhand skulle jag ha lagt till ett paraply, något jag nu inte riktigt har tid med, men jag kan tänka mig ett vinrött paraply, som kanske blir upplockat av ett par vinröda strumpor? Vem vet.

Nu får vi hoppas att allt blir rätt här. Är helgrön i bloggvärlden.

Mac-coat: Our Legacy  Tröja: Our Legacy  Skjorta: POLO Ralph Lauren  Byxor: Our Legacy  Glasögon: Oliver People

Mac-coat: Our Legacy
Tröja: Our Legacy
Skjorta: POLO Ralph Lauren
Byxor: Our Legacy
Skor: Clarks Originals
Glasögon: Oliver People

Välkommen till ourclothes.

Ja, då var det dags. Har till slut fått tummen ur och startat ännu en blogg tillägnad kläder för män.
Visst har det varit ett uppsving för denna sorts blogg under de senaste åren men jag tycker personligen att det inte kan bli för många!

Istället för att följa det senaste är den är framförallt till för att bidra till inspiration. Jag hoppas helt enkelt att några kan komma att få glädje av det jag lägger upp.

Välkommen!


//ourclothes

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0