Outfit - Skepparen

Såhär skulle jag vilja vara klädd nu i höst och i vinter. Det kommer förmodligen också att bli så.
Skepparkavajen från Our Legacy är underbar och kängorna likaså. Tröjan kan vid behov bytas till en cremefärgad polo i samma mönster men även en halsduk i någon glad färg, kanske rött eller i skotsktrutigt passar sig fint. Chinosen kan även, vid kallare väder bytas till manchesterbyxor i samma färg, eller, varför inte i vinrött?
Om man inte skulle se det så är oxfordskjortan i ljusa vitblå-ränder.

Om det är någonting jag har känt mig dragen till i livet så är det sjön. Där ute mår man som bäst. Här är en outfit som mycket väl skulle kunna lämpa sig för det.



Skepparkavaj - Our Legacy
Tröja - Our Legacy
Skjorta - Our Legacy
Chinos - Joseph Turner
Mössa - Our Legacy
Kängor - Wings+Horns

Inspiration

Här kommer två bilder jag tog idag, mest pga att jag hade lite tråkigt. Tyvärr är det för tillfället ingen hemma som kan agera fotograf så min Herrbetjänt fick istället bära upp plaggen. Den första får inspirera till en preppy-schoolboylook medan den andra, med rocken som bas, får representera det rådande vädret utanför fönstret, vilket också är mitt senaste reaköp.



Ofodrad kavaj - Boomerang
Oxfordskjorta - Boomerang
Chinos - Weekday
Slips - 2nd hand, Atkinsons
Väska - Ärvd
Glasögon - Pomberger
Skor - 2nd hand
Skärp - Någon billig historia från Italien

Jag vet, mina skor är i ett bedrövligt skick. Ska snart, när lönen kommer, införskaffa nya.




Overcoat - Our Legacy
Skjorta - Cottonfield
Väska - Ärvd


Höstjackor

Jag har tittat fram tre fina höstjackor på J.crews hemsida, alla med olika egenskaper som håller dig torr under hösten.



Den fiskbensmönstrade tweeden är nog den, enligt mig, snyggaste tweeden. Ett lantligare plagg får man leta efter. Det fina med en tweed är att formaliteten sjunker avsevärt, till skillnad från en vanlig kavaj och tål således att bäras ute i naturen. En sådan här tillsammans med par ljusbruna ridstövlar, någon fint färgglad tröja som sätter sprätt på det hela och ett par, både ljusa och mörka byxor, går nog fint ihop.
Ridstövlarnas användningsområde kan nog diskuteras men vill ni höra min mening  ska de bara bäras utanför staden.



J.Crews samarbete med Barbour resulterade i en fin jacka, inte helt olik den Barbour sedan länge saluför. Den här tål slit och släp, väta och till visst del blåst men täcker tyvärr inte benen. Den arbetade ytan är nog det som har gjort plagget så välkänt. Grovt vaxad och med en doft av olja förmedlar plagget en råhet få preppyplagg kan mäta sig med.



Mackintoshrocken måste vara den mest klassiska rock du kan hitta. Enkelhet och stilren design är nyckelord och har utan tvekan bidragit till dess tidlöshet. Förutom att den skyddar mot både väta och vind skyddar den även de nedre delarna av kroppen, åtminstone det mesta. Kombinationsmöjligheterna med detta plagg är enorma men erfordrar självklart en stilig och proper klädsel i övrigt.

Our Legacy AW09

Då har man precis varit inne hos Our Legacy på Krukmakargatan och sneakpeekat på den nya kollektionen.
Ja, vad ska man säga, det ser utan tvekan lika bra ut som vanligt. Inga konstigheter.
Det som speciellt föll mig i smaken var en underbar marinblå skepparjacka som för tillfället står högt på önskelistan. Även deras vanliga vita och randiga oxfords Sedan hade de även mycket fina rutiga skjortor.
Kolla in deras rea som nu ligger på 60%!



Habegäret finner inga gränser.







Bara en liten del av det som höstkollektionen visar, mer kan ni se här --->http://swipelife.com/2009/05/04/our-legacy-autumnwinter-2009/

RSS 2.0